lørdag den 31. marts 2012

ALT OM DET NYE ENERGIFORLIG (fortsat)

Fortsættelse af sidste uges post ALT OM DET NYE ENERIFORLIG


Regeringens energiforlig kickstarter grøn industri: Energiforliget skaber grundlag for en ny dansk biogas-industri. Grupper af landmænd, internationale og regionale energiselskaber er klar som investorer.

Energiaftale sikrer mere renovering: Den nye energiaftale indgået i sidste uge mellem alle Folketingets partier undtagen Liberal Alliance sikrer, at der i nærmeste fremtid kommer mere fokus på at renovere den eksisterende bygningsmasse og samtidig betyder den, at der i fremtiden vil blive stillet flere krav til materialer, så de er mere energirigtige.

Videncenter for energibesparelser i bygninger forlænges fire år: Millionbevilling sikrer, at byggebranchen også kan søge rådgivning om energibesparende renoveringer i de kommende år.

I arbejdstøjet: Den nye energiforlig: Det bredeste nogensinde med kun Liberal Alliance uden for aftalen. Det længstvarende med en rækkevidde på otte år. Og det mest ambitiøse med planer for at øge andelen af vedvarende energi i det samlede energisystem til 35 pct., reducere kraftværkernes kulforbrug med 60 pct. i forhold til nu og få CO2-udledningerne til at falde med 34 pct. i forhold til basisåret 1990 – alt sammen i 2020.

Pensiondanmark klar med millarder til energiplan: Pensiondanmark melder sig klar til at bakke politikkernes nye energiplan med milliardinvesteringer i vindenergi. Over de næste fem år har Pensiondanmark et budget på 10 mia. kr. til investeringer i infrastruktur, og derfor sender pensionskassens adm. direktør Torben Möger Pedersen en opfordring til politikerne. De skal sørge for at invitere pensionsmilliarderne med indenfor, når de store vindmølleparker fremover skal opføres.

Concito: Energiaftalen skal gennemføres med omhu: Det er nu i implementeringen af energiaftalen, at der for alvor hviler et tungt ansvar på politikerne, myndighederne og de involverede virksomheder.

Go' Energi – Elsparefondens afløser – lukker og slukker: Lukningen sparer 60 millioner om året, men Energiforum Danmark ærgrer sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar