lørdag den 17. marts 2012

Bæredygtig energi - links - uge 11 - 2012

FORBRUGER - PRAKSIS

Ægtepar installerede deres jordvarmeanlæg selv: Bo og Karen Margrethe Madsen sydvest for Aarhus takkede nej tak til en installatør og installerede selv et komplet jordvarmeanlæg med hjælp fra en bekendts rendegraver. Nu sparer de 90 procent af varmeregningen.

Vindblæst kærlighed ved første blik | Ingeniøren En husstandsvindmølle uden gear og bremse har gjort lykke i en gammel frugtplantage på Samsø.

Solceller på stativ Firmaet Spinner Wind & Solar har installeret et solcelleanlæg på stativ på Nordisk Folkecenter. Folkecentret beretter (med illustrationer) om hvordan det forløb.

- Måleren løber både den ene og den anden vej - 230 husejere har fået at en vindmølle op i baghaven, og en af dem er Gert Lykkegaard, der er efterlønsmodtager og bor ved Brønderslev. Han oplever, at hans elmåler både kører den ene og den anden vej.

Vi bruger fradrag til energibesparelser: Hellere en isoleret hulmur end hjælp til rengøringen. Danskerne investerer deres håndværkerfradrag i energirenovering. Siden ordningen blev indført, er hvert tredje fradrag gået til energirenovering. Det viser tal fra Go’ Energi, som har spurgt danskerne, hvordan de bruger det særlige håndværkerfradrag, der blev indført med boligjobplanen. Dermed får boligejerne gavn af fradraget i mange år frem.


ERHVERV - TEKNIK - FORSKNING

Kæmpestort solcelleanlæg skal varme nyt bademekka op: København får nyt vandkulturhus med fri adgang til wellness-området.

Universitet vil øge samarbejdet med vindindustriens leverandører Aalborg Universitet opfordrer nu vindindustriens leverandører til at intensivere samarbejdet med universitetets mange energikyndige forskere og studerende.

Eks-soldater går til britiske vindmøller I Storbritannien mangler der teknikere og ingeniører til at udvikle grøn energi, og der er nu fokus på tidligere soldater, som i forvejen har en del af de kompetencer, der er brug for.

Vindmølle-underleverandør køber egen vindmølle - KK-electronic har købt en 2 MW vindmølle, der dækker mere end virksomhedens forbrug i sine aktiviteter.

Better Place bygger batteriskiftestation ved motorvejen: Vejdirektoratet og Better Place er blevet enige om placeringen af de første batteriskiftestationer på rastepladser langs Denmarks centrale motorvejsstrækninger.

DTU's nye PowerLab klar til at skabe det danske smartgrid: I dag slog DTU's PowerLab officielt dørene op for at samle forskning, uddannelse, elforsyning og politiske ambitioner, så Danmark kommer i front med det intelligente elnet.

Energigigant forventer 40 procent billigere havvind: Den tyske energigigant E.ON regner med, at prisen på at bygge havvindmølleparker vil falde med 40 procent inden 2015.

Hasselmus kan stoppe vindmøller: Modstandere af en svensk vindmøllepark håber på hjælp fra den fredede hasselmus.

Spanske Gamesa slog rekord i 2011: Vestas' spanske konkurrent, Gamesa, installerede 3308 MV i 2011, oplyser selskabet i et notat. Det er en fremgang på 27,8 pct i forhold til 2010.

Siemens vil gemme møllestrøm i gas Vestas-konkurrenten har planer om at indføre en teknologi i 2015, der vil omdanne vindmølleelektricitet til gas.

Vind: Stor interesse for obligationer fra svenske Arise Som følge af stor interesse fra investorernes side har den svenske udvikler af vindmølleparker Arise Windpower besluttet at udstede virksomhedsobligationer med udløb i 2015 for 350 mio. skr.

Dong investerer milliarder i havvind Dong Energy satser stort på havvind de kommende år. Nærmere betegnet 10 mia. kr. om året, lød det mandag fra Anders Eldrup.

Iværksættere satser på vindmøllebranchen: To iværksættere Henrik Brink og Jesper Østergaard har netop startet egen virksomhed, Ven-To ApS, med hjemsted i Ringkøbing.

Nu kommer konsolideringen blandt vindmølle-underleverandører Vindmølleproducenterne vil outsource større dele af produktionen, og derfor skal underleverandørerne reagere nu, hvis de vil være en del af fremtidens fødekæde, mener brancheorganisationen Vindmølleindustrien.

Dansk Energi stifter branchefællesskab for Smart Grid-aktører Med de rigtige tiltag i Danmark kan der skabes godt 8.000 nye danske job på Smart Grid-området inden 2020, derfor stifter Dansk Energi Branchefællesskab for Intelligent Energi.

Green Lighthouse er Danmarks første certificerede bæredygtige bygning: Green Lighthouse er Danmarks første CO2-neutrale offentlige bygning og et vellykket eksempel på offentligt-privat samarbejde.

Vestas bekræfter monster-ordre Der er tale om det største vindmølleprojekt i Latinamerika nogensinde. Ordren består af 132 stk. V90-3.0 MW-møller, og kontrakten omfatter desuden entreprenør- og el-arbejde og idriftsættelse af vindmøllerne samt en tiårig service- og vedligeholdelsesaftale.

Her er verdens største vindmølleproducenter: Analysebureauet IHS Emerging Energy har netop frigivet en rapport om den globale produktion af vindmøller i 2011. Og det er stadig danske Vestas, der kan bryste sig af at være verdens største vindmølleproducent med en markedsandel på 12,7 %, svarende til samlede leverancer på 5,217 GW...

Kinesiske gasfund kan gavne danske havvindmøller: Kinas energimarked er nødt til at åbne sig for udenlandske selskaber, hvis de nye enorme fund af skifergas skal udnyttes, mener eksperter. Det kan hjælpe de danske bestræbelser på at etablere standarder for udbudsrunder om havmøller.

Dongs problembørn inden for grøn energi: I dag blev det offentliggjort, at Anders Eldrup stopper som adm. direktør i Dong Energy. 


POLITIK - PLANER

Storbritannien vil skrotte mål for grøn energi: Vindenergi og andre vedvarende energiteknologier kan blive tabere af et hidtil hemmeligholdt forslag fra den britiske regering om at ligestille atomkraft med vedvarende energi i Europa.

Amerikanske senatorer ind i kampen for vindstøtte En tværpolitisk gruppe amerikanske senatorer har torsdag udarbejdet et forslag til en toårig forlængelse af den for vindindustrien vigtige amerikanske skatterabatordning PTC.

Lavere elpris og nye landvindmøller sender VE-støtten på himmelflugt: Støttebeløbet over elregningen til vedvarende energi bliver fordoblet i andet kvartal 2012 i forhold til samme periode sidste år. Dog bliver udgiften for private husstande begrænset.

DI: Hold fast i ambitionerne for europæisk energiinfrastruktur Sænkede ambitioner for moderniseringen af EU’s energiinfrastruktur skader væksten og den grønne omstilling i Danmark og i hele EU, mener DI Energibranchen.

17.000 job gemmer sig i grøn energi Den danske energisektor er god for 17.000 job, men så skal vi satse på andet end vind, lyder det i ny analyse.

Store ambitioner om et grønt Bornholm På Bornholm vil man inden fem år gøre øen CO2-neutral og selvforsynende med grøn energi. Projektet skal gøre øen til europæisk frontløber.

Vestas i modvind: USA forlænger ikke skatterabat: Den amerikanske skatteincitamentsordning til vedvarende energi, PTC'en, blev ikke forlænget af det amerikanske senat i nat, hvor en forlængelse af ordningen var til afstemning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar