søndag den 1. april 2012

Sol, vind og bæredygtig energi - links uge 13

Sol, vind og bæredygtig energi-links  indenfor kategorierne:
  • Forbruger - Sol og Vind i Praksis
  • Erhverv - Teknik - Forskning
  • Politik - Planer
FORBRUGER - SOL, VIND i PRAKSIS
Overset besparelsespotentiale i Sommerhuse: Mens mange boligejere har fokus på helårshusets energiforbrug overses sommerhuset ofte. De ca. 200.000 danske sommerhuse har et stort el-forbrug på ca. 705 mio. kWh årligt. Det er en stigning på over 90 % over de sidste 30 år. Der er heldigvis meget man kan gøre for at spare energi og penge i sit sommerhus. Det Økologiske Råd giver i ny publikation anbefalinger til, hvordan man let kan spare penge og energi i sommerhuset

Solcelleanlæg og forsikring støder sammen: Forsikringsselskaber overvejer at øge priserne på forsikring af huse med solcelleanlæg, da anlæggene potentielt kan give brandfolk stød.

Vi sparer strøm som aldrig før: Elselskaberne har i 2011 skåret energi af kundernes regning svarende til mere end københavnernes strømforbrug. Det er en femdobling siden 2005, hvor elselskabernes besparelser svarede til viborgensernes strømforbrug. Den netop indgåede energiaftale betyder, at elselskaberne i 2013 skal hente, hvad der svarer til to gange københavnernes strømforbrug. 

ERHVERV - TEKNIK - FORSKNING
Grontmij satser på energi med ny profil i ledelsen: Mads Jensen Møller skal stå for udviklingen af Grontmijs Water & Energy-division.

Uenighed om vindsatsning bag Dong-brud: Anders Eldrup var klar med en storstilet investeringsplan i vindenergi. Bestyrelsesformand Fritz Schur og økonomidirektør Carsten Krogsgaard Thomsen var imod.
ATP: Dong-skandalen kan skade dansk vindeventyr: ATP var klar til at skyde milliarder i Anders Eldrups planer om at fordoble Dongs vindinvesteringer.

Jysk solcelle-leverandør konkurs: Viborg-virksomheden Normek er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Viborg.

POLITIK - PLANER - ØKONOMI
Energiklynge-center videreføres på Sjælland: Energiklyngecenter Sjælland er en regional samarbejdsplatform for projekter inden for energi, klima og miljø, hvor grundstenene er videns- og erfaringsudveksling, lokal grøn vækst og CO2 reduktioner.

Energiforlig åbner det grønne bal: Sidste uges længe ventede energiforlig åbner endelig ballet for energisektoren på en lang række områder. Aftalen er ambitiøs, vurderer forsker, men rummer også løse ender, som afventer en afklaring eller en nærmere analyse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar