søndag den 25. marts 2012

Bæredygtig energi - links - uge 12 - 2012

Sol, vind og bæredygtig energi-links uge 12 indenfor kategorierne:
  • Forbruger - Sol og Vind i Praksis
  • Erhverv - Teknik - Forskning
  • Politik - Planer
FORBRUGER - SOL og VIND i PRAKSIS

Potentialet for at sænke varmeregningen er enormt hos de danske husejere. I mange boliger fosser varmen ud, og det anslås, at man gennem energirenoveringer kan spare op til 32 procent af varmeforbruget i landets boliger.
Energirenoveringer er i vækst, og flere og flere husejere kaster sig over solcelleanlæg, energirigtige vinduer og isoleringsopgaver. Men trods den stigende interesse for vedvarende energi, er der fortsat et enormt potentiale i at energirenovere den samlede danske boligmasse.


Strømmåler i bakgear kickstarter salg af vindmøller til private: Siden husstandsmølleejerne fik lov til at lade strømmåleren løbe baglæns, er salget eksploderet. I dag snurrer ca. 230 af de små møller, og omkring 300 flere er på vej.



ERHVERV - TEKNIK - FORSKNING

Første havbaserede elnet kan blive på Kriegers Flak - Verdens første havbaserede elnet i kombination med havmøller rykkede med gårsdagens energiforlig et skridt nærmere. Forliget indebærer bl.a., at der inden 2020 skal bygges en 600 MW havmøllepark på Kriegers Flak.

Haveaffald er Danmarks billigste biomasse: Det er helt enkelt at opfylde en del af politikernes ambition om at erstatte kul. De kan starte med danskernes haveaffald, som oven i købet er ekstremt billigt, viser erfaringer fra Aarhus.

Vattenfall bag nyt bølgekraft-projekt: Den svenske energigigant har investeret i et bølgekraft-projekt ud for Orkneyøerne i Skotland.

LM Wind Power når milepæl - Energy Supply DK: Vingeproducenten har nu installeret den første vinge over 70 meter på en af Alstom’s offshore-møller.

Horsens siger nej til DC vindmøller: Der er skuffelse i Danish Crown over, at et flerårigt samarbejde med Horsens Kommune nu er stødt på grund.

Dong vil udvikle havvindmøllepark i Irske Hav: Dong Energy satser på en havvindmøllepark i det Irske Hav med en kapacitet på 4.200 megawatt.

Eldrup-afsked kan sætte grøn kurs under pres: Fyringen af Anders Eldrup skaber frygt for mindskede grønne ambitioner i Dong Energy.

Oliegigant støtter Vindmøller: Den amerikanske vindindustri får nu også støtte fra et af verdens største olieselskaber BP.



POLITIK - PLANER - ØKONOMI

Kommuner kan spare halv milliard på energi: Der er enorme muligheder for energibesparelser ved at renovere offentlige bygninger, siger organisationer.

Region Hovedstaden vil knække energikurven: Som den anden region i Danmark, har Region Hovedstaden indgået en forpligtende aftale med Klima- og energiministeriet om at nedbringe energiforbruget.

Bill Gates tror ikke på vedvarende energimål: Verdens næstrigeste mand, skaberen af Microsoft, Bill Gates, opfordrer den amerikanske regering til at satse markant mere på vedvarende energi og som minimum fordoble tilskuddet til forskning i nye, vedvarende energikilder.

Solfangeranlæg ved Lunderbjerg: Det omstridte solfangeranlæg vest for Dronninglund er kommet et skridt nærmere realisering.

Næste skridt er en klimalov: Regeringen skal i gang med nye forhandlinger for at holde løftet om 40 procent lavere CO2-udslip. Og de kan blive smalle, for V er uenig i målet.

Minister så på bølgekraft: Martin Lidegaard lagde i går lagt vejen forbi Hanstholm.

Halveret overskud på energihandel truer Danmarks selvforsyning: Danmarks overskud på handelsbalancen med energivarer er halveret til 5,9 milliarder kroner. Også selvforsyningsgraden falder, viser nye tal fra Energistyrelsen.
Hver syvende husstandsmølle fører til klagesag: Uklare regler og vindmølleskræk betyder, at der er blevet klaget over 69 ud af 500 husstandsmøller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar