torsdag den 1. marts 2012

Klumme: Solen er kilde til fossilfri varmeforsyning

Solen er den største energiressource, der findes. I Danmark skinner solen i gennemsnit 1.800 timer om året, hvilket er på niveau med Paris og Wien, og strålerne leverer også energi, når det er koldt som nu. Derfor er solen oplagt som varmekilde i dansk energiforsyning.

En ny solvarmehandlingsplan, der er udarbejdet af Dansk Solvarme Forening i samarbejde med en række faglige eksperter, viser, at solvarme har et enormt potentiale, både når det gælder individuel varmeforsyning i huse og varmeforsyningen i fjernvarmen.

Solvarmehandlingsplanen konkluderer, at solens stråler med en række investeringer kan stå for knap 15 % af det samlede varmeforbrug i bygninger i Danmark allerede i 2030. Det svarer til samlet 10 mio. m2 installerede solfangere på både individuelle huse og ved fjernvarmeværkerne. I alt vil det fortrænge 2.200.000 tons CO2 og skabe ca. 3.800 lokale arbejdspladser. Og i takt med at mulighederne for at lagre energien bliver bedre og bedre, er udsigten på den lange bane, at halvdelen af varmeforsyningen kan dækkes med solvarme. Anvendelse af solvarme og sæsonvarmelagring giver fleksibilitet i det samlede energisystem.

Læs resten af klummen  Solen er kilde til fossil- og CO2-fri varmeforsyning af formand for Dansk Solvarme Forening, Anders Otte Jørgensen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar