søndag den 11. marts 2012

Bæredygtig energi - links - uge 10 - 2012

10. Boom i antallet af protestgrupper mod vindmøller: En del kommuner kunne undgå mølleoprør, hvis de tjekkede mulige placeringer bedre, mener flere foreninger.

9. Fjernvarme med lav vandtemperatur kan slå varmepumpen: Test af nyt lavenergi fjernvarmekoncept i Lystrup viser, at det er muligt at begrænse varmetabet i ledningsnettet med 75 procent.

9. Danmark sakker bagud: Værdifuldt affald går op i flammer: De seneste ti år er Danmark sakket bagud på affaldsområdet. De fleste lande i Vesteuropa er langt bedre til at sortere og genanvende husholdningsaffald. Resultatet er, at danskerne unødigt udleder to millioner ton CO2.

8. Printplader gør brændselsceller 30 procent billigere: Ved at benytte printplader i stedet for stålplader mener engelske forskere, at de kan gøre produktionen af brændselsceller væsentligt billigere.

8. Den ustyrlige vind kan styres Danmark har med celleregulatorprojektet demonstreret, at det er muligt at styre den ustyrlige vind i et intelligent elsystem.

6. Forskerpark får solcelleanlæg med solar tracking system Syddanske Forskerparkers Odense-afdeling har i samarbejde med Tre-For installeret et solcelleanlæg med en samlet effekt på 10 kW og med solar tracking system.

6. BlueSolar leverer 100 kW solcelleanlæg til Horsens Rådhus 632 m² solceller på taget af rådhuset skal bidrage med godt 90.000 kWh til strømforsyningen i Horsens Kommune. Målet er 10.000 m² solceller inden for nærmeste fremtid.

6. Fjernvarmen slår egen energispare-rekord I 2010 leverede fjernvarmen 131 procent af de krævede energibesparelser. I 2011 slår fjernvarmeværkerne denne rekord.

5. Grøn energi er for dyrt i Danmark: Danmark har ikke fundet den billigste vej til nye energiformer, lyder kritikken fra OECD, IEA og Det Økonomiske Råd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar