fredag den 13. april 2012

Topmøde om miljø og energi i Horsens

Topmøde om miljø og energi i Horsens: Europas miljø-, klima-, og energiministre mødes den 17.-20. april i Horsens. Ministrene skal drøfte verdenstopmødet om bæredygtig udvikling i Rio de Janeiro i Brasilien i slutningen af juni.  Ved topmødet ventes 50.000 deltagere lige fra regerings- og statsledere over ministre til NGO´ere. Udover Rio+20 skal miljøministrene diskutere omstilling til en grønnere økonomi og rammerne for EU’s miljøpolitik det næste årti kaldet EU’s 7. Miljøhandlingsprogram.


Lidegaard før topmøde i Horsens: »En meget svær situation«: Allerede før det uformelle topmøde i Horsens tvivler klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) på, at EU-landene kan nå målet om 20 procent energibesparelser i 2020.

Der er én god ting at sige: CO2-udledningerne fra EU's energi- og industrisektor faldt i 2011 med 2,6 pct. Hovedårsag: økonomisk recession kombineret med en mild vinter i Europa. Når det er sagt, er der ikke meget mere godt at sige om EU's aktuelle energi- og klimaindsats. Halvvejs gennem det danske EU-formandskab er vurderingen fra mange sider, at et Europa i krisens tegn ikke har nogen appetit på nye klima- og energipolitiske lovinitiativer eller forpligtende beslutninger.

Eksport-milliarder på spil ved EU-energiforlig: Grønne danske ingeniørvirksomheder følger intenst EU's forhandlinger om et energisparedirektiv i øjeblikket. Virksomhederne står på spring for at eksportere knowhow og energiteknologier for milliarder af kroner.

Pengeslagsmål truer europæisk energieffektivitet: Forhandlingerne om et kommende energieffektiviseringsdirektiv, der skal spare Europa for milliarder i reduceret olie- og gasimport, begynder i dag. Men flere lande vil ikke have penge op af lommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar