onsdag den 11. april 2012

Finansier din energirenovering med et billigt energilån

Mange boligejere ønsker at gå i gang med at energirenovere deres hus, men hvordan får man styr på finansieringen? Et relativt nyt men mere og mere udbredt energilån gør det muligt at finansiere solcelleanlægget, lavenergivinduerne eller isoleringsopgaven til en billig rente.

Mange husejere, der skal i gang med at energirenovere deres bolig, henvender sig til deres bank for at optage et lån til finansieringen af for eksempel et solcelleanlæg eller energirigtige vinduer. På baggrund er finanskrisen er bankrenterne steget, hvorfor det i disse tider kan være en bekostelig affære at optage et banklån.

Et attraktivt lånMen en relativ ukendt finansieringsform åbner op for en ny og mere attraktiv lånemulighed, hvis man som boligejer skal i gang med at energirenovere sit hjem. Flere banker er begyndt at udstede såkaldte energilån, hvor boligejere kan finansiere deres energirenovering til en lavere rente end et almindeligt banklån.

”Danskerne fokuserer mere og mere på deres energiforbrug, og det skaber et behov for at energirenovere. Det er bankerne opmærksomme på, og de kan se, at husene bliver mere attraktive ved at blive energirenoveret, og derfor tør de at yde et energilån, som er mere og mere efterspurgt,” siger Vagn Holk Lauridsen, leder af Videncenter for energibesparelser i bygninger, der er iværksat af Folketinget.

Flere banker tilbyder energilånetEnergilånet ydes til mange former for energirenoveringer. Kravet er blot, at de skal energioptimere boligen. Flere pengeinstitutter tilbyder et energilån, heriblandt Sparekassen Limfjorden, Spar Salling, Middelfart Sparekasse og Spar Nord, der er den største af de danske banker, der yder energilånet. Branchen forventer, at flere, herunder støre pengeinstitutter, ligeledes vil åbne op for energilånet, der typisk kan optages til en rente på 4-5 procent.

Hos Energihjem.dk, der formidler energirenoveringsopgaver og rådgiver om energi- og klimaområdet, mener man også, at energilånet er en god idé.

Boligejerne er klar”Det er gået op for boligejerne, at det er klogt at energioptimere sin bolig, eftersom energi- og oliepriserne kun stiger og stiger. Vi ved, at mange boligejere er indstillet på at komme i gang med energirenoveringerne, og her kan et energilån være årsagen til, at man kommer i gang, fordi man opnår en billig finansiering,” siger kommunikationschef Michael Müller.

I de fleste banker behøver man ikke at være kunde for at kunne optage et energilån.

Finansier din energirenovering med et billigt energilån:



1 kommentar:

  1. Jeg har fundet et energilån på 4,9 % i rente fra Gyrstinge VVS som jeg syntes er godt, for jeg skal ikke stille sikkerhed i mit hus.

    Se vedhæftet link.

    http://webshop.gyrstingevvs.dk/info.asp?text=17

    SvarSlet