mandag den 2. april 2012

Biogas vinder frem...

Økologisk biogas på vej ved Randers: BIOGAS – Seks økologiske landmænd har planer om at opføre et biogasanlæg nord for Gudenåen nogle kilometer fra Randers.

Solrød Kommune baner vejen for biogas-anlæg: Kommunen har nu fremlagt en ny lokalplan, som skal sendes i høring for at bane vejen for et nyt biogas-anlæg i kommunen.

Byrådsflertal stemte for biogasanlæg : Byrådet i Bønderslev-Dronnonglund Kommune har vedtaget placeringen af et biogasanlæg ved Vrå. Anlægget skal omsætte 200.000 tons biomasse til energi. Det otte hektar store biogasanlæg i Vrå vil kunne varme en hel stationsby på 1100 husstande op med egnens egne energikilder, som for eksempel gylle, halm, majs, træflis og andre kalorierige råvarer. Det hele bliver omdannet til naturgas, som sendes videre til fjernvarmeværker og forbrugere.
Se også: Biogasanlæg i Vrå godkendt

Fem biogasanlæg på vej i Sønderjylland: Der er store planer for biogas-anlæg Syd- og Sønderjylland. Fem store projekter er på vej til området, og sønderjyderne håber at de i løbet af nogle år måske kan blive fri for lugten af gylle.

Millioner til nye biogas-anlæg: 245 mio. kr. allerede i år skal være med til at lægge fundamentet for mindst 6-7 nye biogasanlæg rundt omkring i landet.


Xergi tæt på breakeven: Den nordjyske producent af biogasanlæg sætter især sin lid til eksportmarkederne, men håber med sidste uges energiforlig på større succes i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar