søndag den 8. april 2012

Sol, vind og bæredygtig energi - links uge 14

Sol, vind og bæredygtig energi-links  indenfor kategorierne:
  • Erhverv - Teknik - Forskning
  • Politik - Planer
ERHVERV - TEKNIK - FORSKNING
Europas største vindkonference i Danmark: Fra den 16.-19. april samles over 10.000 mennesker til den europæiske vindkraftorganisations årlige konference, som denne gang finder sted i København. Over 10.000 mennesker fra hele verden kommer snart til Bella Center i København for at deltage i Europas største konference om vindteknologi.

Borgmester i spidsen for nordjysk vind-klynge: Hub North annoncerer nu et nyt samarbejde med borgmester i Aalborg Kommune, Henning G. Jensen. Han skal bidrage til at skabe fokus på grøn energi og nordjyske kompetencer på vindområdet.

Dongs fremtid er bundet til vinden | Ingeniøren: Om Dong vil det eller ej, er selskabets fremtid uløseligt bundet til en grøn kurs, primært drevet af investeringer i offshore-vindmølleparker, som Anders Eldrup har udstukket for virksomheden.

Universitet vil give fleksible forbrugere billigere el: Aalborg Universitet og Neogrid Technologies vil nu sammen bane vejen for, at 50 % af det danske elforbrug kan komme fra vindmøller.

14.000 LED-gadelamper i Randers: »Nogen skal jo være first-movers«: Et tigerspring for LED-teknologien gør, at lysrådgivervirksomheden ÅF Lightning, i stedet for at advare, nu anbefaler kommuner at skifte til LED. Randers skifter 14.000 gadelamper.

Almere: Sol-øen: Sol-øen i Almere, Holland,  indeholder 520 solpaneler og dækker et område på ca. 7000 m2, svarende til 1,5 fodboldbane. Det store omfang gør projektet til et af de største i verden og er helt unikt i Holland. En del af husene i Noorderplassen-West i Almere er lavenergihuse, der er 10 % mere energieffektive end standard. Ud over at mange af husene er energieffektive, har en del også egne solcelleanlæg, der bidrager til husets eget energiregnskab.

Frankrig bygger vindmøller for milliarder: Regeringen i Paris ventes i løbet af denne uge at beslutte, hvem der skal bygge en række havvindmølleparker.

Nyt center skal teste vindmøller i ekstrem kulde: Fire svenske kommuner højt mod nord konkurrerer om at blive hjemsted for et gigantisk testcenter for vindkraft.

Dansk vindvirksomhed får japansk medejer: Danrun Windservice i Lemvig, har netop indgået et strategisk og økonomisk partnerskab med japansk ejede Sumitomo Corporation Europe.

Udsigt til vindmøller ved Urup Hede: Med Billund Byråds vedtagelse af kommunalplantillæg og lokalplan er der nu udsigt til, at der kan blive placeret seks store vindmøller i området ved Urup Hede.

Intelligent elnet vil give danske arbejdspladser: Der ligger et stort potentiale for Danmark, hvis det intelligente elnet – det såkaldte smartgrid – bliver til virkelighed.




POLITIK - PLANER - ØKONOMI
Skive går over til 100 procent grøn strøm: Når Skive Geotermi får gang i produktionen af fjernvarme fra undergrunden vil Skive Kommune samtidig gå efter 100 procent grøn strøm.

Lidegaard sænker ambitionerne for EUs energibesparelser: Danmarks ambitioner om energibesparelser i EU har ikke flertal i EU. Derfor sænker energi- og klimaministeren nu ambitionsniveauet.

Energiforligets klimaeffekt afhænger af eksemplets magt: Det er afgørende, at de tiltag, vi bruger i den grønne omstilling af energisektoren, rent faktisk også vil være succesfulde og dermed tjene til inspiration for andre lande.

CO2-priser i frit fald presser grønne investeringer: Prisen for at udlede CO2 har ikke været lavere, siden EU skabte kvotesystemet. Det er skidt nyt for investeringer i grønne teknologier, lyder det fra Dansk Energi.

Ny energiaftale uden solceller: Dansk Solcelleforening er kritiske overfor manglen på en selvstændig solcellepolitik i Danmark og det begrænsede fokus på solcellers bidrag i den nyligt vedtagne energiaftale.

Vindmøller rykker tættere på kysterne: Danske sommerhusejere kan godt begynde at forberede sig på, at havudsigten bliver suppleret med udsigten til kæmpevindmøller.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar