søndag den 15. april 2012

Sol, vind og bæredygtig energi - links uge 15


Sol, vind og bæredygtig energi - links indenfor kategorierne:

  • Forbruger - Sol og Vind i Praksis
  • Erhverv - Teknik - Forskning
  • Politik - Planer
FORBRUGER - SOL, VIND i PRAKSIS
Turbo på temaaftener om solceller: Første kvartal viser gode takter for salget af solceller hos det randrusianske energiselskab Verdo, der nu fremskynder temaaftener om solceller i Jylland efter fuldt hus og ventelister til afholdte arrangementer på Sjælland.


Go’ Energi fortsætter lidt endnu: Selvom Go’ Energi bliver nedlagt som en del af energiforliget, fortsætter organisationen sit arbejde, indtil en ny lov er vedtaget. Go’ Energi skal hjælpe journalister, forbrugere, virksomheder og andre med uvildig information om energieffektive løsninger, der sparer energi og penge. 


Kom tæt på vindmøllerne på Ofelia Beach: En stor international vindenergikonference i Bella Center i næste uge tyvstartes med en folkefest i centrum af København, hvor alle kan kigge nærmere på vedvarende energiteknologier.

Rådgiver: Danskerne betaler en halv milliard for meget for energibesparelser: Energiforliget tvinger forsyningsselskaberne til at fordoble deres energibesparelser for 1,5 mia. kroner om året. Den regning skal kunderne betale.

Ny hjemmeside med nyheder om økologi: To miljøjournalister lancerer i dag nyhedssitet OrganicToday.dk med daglige nyheder om energi, økologi, landbrug, klima og natur. Siden er erklæret uafhængig af kommercielle, organisatoriske og politiske interesser.

Prisdyk giver kæmpe marked for solceller: Solceller er en ren og klimavenlig energiform, og i løbet af de sidste to år er prisene styrtdykket. Det gør solcellerne til en god forretning. Landet over melder leverandørerne om stor efterspørgsel.

Vestjyderne er vilde med solceller: I Ringkøbing-Skjern Kommune står borgerne på det nærmeste i kø for at opsætte solcelleanlæg på deres hustage.

Tilskud til solceller er skattepligtig: Ejere af solcelleanlæg risikerer et skattesmæk, for Skatterådet har truffet afgørelse om, at tilskud til solcelleanlæg fra PV Island Bornholm er skattepligtigt, hvis anlægget afskrives.

Tønder spørger borgerne om fremtidens møller: Tønder skal borgerne nu tage stilling til, hvor mange vindmøller de vil have i deres kommune, og hvor de vil have dem.

Solcellelys til yderligere fem skoler i Mali: Nordisk Folkecenter har i samarbejde med Merkur Bank og private donorer opsat solcelleanlæg på fem skoler i Malis Sikasso region.

ERHVERV - TEKNIK - FORSKNING
Solcelleforsker modtager prestigepris på Aarhus Universitet: Albert Einstein Award of Science går til Michael Grätzel fra Schweiz for udviklingen af billige farvestofsolceller. World Cultural Council uddeler prisen den 18. april i Aarhus.


Transformerplatform til Anholt Havmøllepark klar: Energinet.dk har i påsken installeret den 1.800 ton tunge transformerplatform til Anholt Havmøllepark.


Elselskaber: Vi kan ikke følge det regnestykke for energibesparelser: Det bliver dyrere at spare på energien, når der skal findes dobbelt så mange besparelser. Derfor tvivler Dansk Energi på, at besparelserne kan gøres billigere, sådan som de rådgivende ingeniører hævder.


Prestigepris til solcelleforsker: Schweizisk forsker modtager den internationale Albert Einstein Award of Science på Aarhus Universitet.


Aluwind udvider produktionen med 10.000 kinesiske m2: Leverandør til vindmølleindustrien Aluwind har netop åbnet en 10.000 m2 stor kinesisk fabrik. Herfra skal virksomheden servicere de mange kunder i Kina og Asien.


NIRAS satser på vindenergi: Ambitiøs vindstrategi skal styrke NIRAS som en af Nordeuropas førende rådgivere inden for vindenergi.


Russisk energilov kan være danske virksomheders chance: En ny energilov skal gøre Rusland 40 procent mere energieffektiv i 2020 og åbner et kæmpe marked for danske virksomheders energiteknologi. Handels- og investeringsministeren vil hjælpe virksomhederne på vej.


Vindmølleindustriens underleverandører i fælles offensiv på verdensmarkedet: Den danske vindmølleindustri består også af en stor skare af dygtige underleverandører, der er eller skal i gang med at omstille sig til at levere komponenter og tjenester til andre end de to store fabrikanter hjemme i baghaven.


Gør plads for kæmpevindmøllerne: I Østerild Klitplantage er 15 kilometer højspændingsledninger og elmaster lige nu ved at blive fjernet for at gøre plads til det nye nationale testcenter for kæmpevindmøller.


Nej til Georg Gearløs vil gøre vindenergi billigere: Hidtil har man fiflet sig frem til løsninger, når havvindmøller skulle sættes op.


Vindmøllepark giver 7500 nye arbejdspladser: Etableringen af Horns Rev 3 skaber i følge et notat fra Finansministeriet 7500 nye arbejdspladser over en seksårig periode.


EL:CON får kontrakt på stort solcelleanlæg: EL:CON har netop indgået aftale med Randers Kommune om at opføre et 1900 kvm stort solcelleanlæg på én af kommunens skoler.


Varmepumpeanlæg skaber helt ny fyringsøkonomi i større byggerier: Høj fleksibilitet og kombination med andre varmesystemer er vigtige fordele, der hurtigt betaler investeringen tilbage.


Green Wind Energy går konkurs: Den danske energi- og investeringsvirksomhed Green Wind Energy er gået konkurs.

POLITIK - PLANER - ØKONOMI
Vindmølleindustrien er en vækstmotor: Den danske vindmølleindustri bidrager stort til Danmarks bruttonationalprodukt (BNP). Det viser en spritny rapport fra Deloitte. Tallene glæder Vindmølleindustriens direktør.

Øko-råd: Sænk energiforbruget i bygninger: Det Økologiske Råd vil skære toppen af det høje energiforbrug i bygninger og efterlyser mere handling hos regeringen og de øvrige partier bag energiforliget. 



Horsens klar med ambitiøs klimaplan: Senest i 2035 skal al el og varme i Horsens Kommune laves af grøn energi, det fremgår af ny klimaplan.

Randers satser på solenergi: 60 millioner kroner har Randers Kommune sat af til energibesparende foranstaltninger over de næste to år. En stor del af pengene skal bruges til solcelleanlæg.


Tversted vil også have solfanger-varme: Tversted Kraftvarmeværk vil også have sig et solfanger-anlæg. Værket forsøger at få lov til at opstille 4.000 kvadratmeter solfangere. Hvis planerne går igennem vil solfangerne kunne levere en fjerdedel af forbrugernes behov for varme.

90 vindmøller på vej i Det Sydfynske Øhav: Flere vindmøller er måske på vej til de fynske farvande. Der er ansøgt om opførelse af omkring 90 møller i det Sydfynske ø-hav, som omfatter Langeland og over 50 mindre øer. Udsigten til flere roterende vinger får en blandet modtagelse på Langeland, fremgår det af TV2 Fyn. 

Biogasanlæg til 140 mio: Med det nye energiforlig ser planerne om et biogasanlæg til 140 millioner kroner ved Korskro i Esbjerg Kommune endelig ud til at blive en realitet.


Gode muligheder for biogasanlæg: I Lejre Kommune kan man se gode muligheder for biogasanlæg – ikke mindst i landbruget. Derfor lægger kommunen nu op til en debat om store fælles biogasanlæg og mindre gårdanlæg.


Franske elforbrugere kan se frem til dyr havvind: De første fire licenser på etablering af havmølleparker i fransk farvand er netop uddelt. Prisen på buddene ligger væsentligt over prisen på Anholt Havmøllepark. Dong Energy er med på en kigger.


Solenergi fra rummet: Nyt koncept med modulær solsatellit skal gøre det rentabelt at opsamle solenergi i rummet og sende den ned til Jorden. NASA undersøger i øjeblikket konceptet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar