fredag den 2. november 2007

Olien bliver ikke billigere siger olietopchef

Normalt finder du ikke informationer på sologvind om olie. Men denne historie viser for alvor, hvor nødvendigt det er, at forstærke omstillingen til vedvarende energi.

Der kan simpelthen ikke produceres nok olie til at dække verdens stigende olieforbrug. Det siger bl.a. Christophe de Margerie, der chef for et af verdens største olieselskaber, det franske Total. Ordene falder på 2007 Oil & Money-konferencen i London. Margerie siger, at vi derfor er nødt til at vænne os til de høje oliepriser vi ser lige nu.

Den franske oliechefs vurdering blev på London-konferencen delt af OPEC-medlemmet Libyens olieminister og bestyrelsesformand for landets nationale olieselskab, Shokri Ghanem. Heller ikke den libyske minister forventer en fremtidig produktion over de 100 mio. tønder pr. dag, måske plus eller minus fem mio. tønder.

I en tale på konferencen påpegede Sadad al-Huseini, tidligere efterforsknings- og produktionschef i det saudiarabiske olieselskab Aramco, at den globale olieproduktion de seneste år knap er øget, selv om olieprisen er steget markant, og olieselskaberne har investeret enorme summer i forsøget på at skaffe mere olie frem.

Læs hele artiklen på Information.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar