lørdag den 1. september 2007

Velux-ejere vil være storproducent af solfangere

Stille og roligt er VKR Gruppen, der står bag Velux ved at opkøbe producenter og forhandlere af solvarmeanlæg i hele verden.

VKR Gruppen har siden 2002 via moderselskabet Solarcap opkøbt 12 producenter og forhandlere i bl.a, USA, Indien, Østrig, Tyskland og senest 2 i Danmark. Målet er at blive førende på solvarme på alle væsentlige markeder.

I Danmark har Solarcap i år overtaget solfangerproducenten Arcon, der er markedsleder på det danske marked plus førende på store solvarmeanlæg til fjernvarme. Blandt andet har Arcon netop leveret 8.000 m2 solfangere til et kraftvarmeværk i Brædstrup.

I dag er mere end 1.000 personer beskæftiget i Solarcap og datterselskaberne. Omsætningen har rundet én milliard kroner og væksten fra 2005 til 2006 lå på mere end 30 procent.

Det var først fra 2005, at VKR Holding for alvor begyndte at købe op i solfangerindustrien og først i 2007, at man rykkede ind på det danske marked, hvor væksten bare har været på 10-12 procent. Det er til dels sket ud fra politiske overvejelser.
»Vi vil gerne deltage i den offentlige debat og med vores tilstedeværelse påvirke den danske energipolitik, som helt glemmer termisk solenergi til fordel for biobrændstoffer, vindenergi og varmepumper, som er meget højere profileret,« siger Niels P. Freiesleben, direktør i Solarcap.

Han mener, at termisk solvarme kan levere en væsentligt del af energien til opvarmning og varmt vand i bygninger og derfor skal med i energiplanerne.

Kilde: Ingeniøren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar