onsdag den 9. juli 2008

Oliemilliardær foreslår gigantisk vindplan

Den legendariske entreprenør og filantrop, oliemilliardæren T. Boone Pickens, offentliggjorde tirsdag en storstilet energiplan, der skal reducere USA’s afhængighed af importeret olie med over en tredjedel og ændre landets energiressourcer til mere vedvarende energi.

‘The Pickens Plan’ må ikke alene være sød musik i ørene på miljøforkæmpere, men også alverdens vindmølleproducenter. Den indeholder nemlig store investeringer i vedvarende energi ikke mindst vind, og et skift fra olie til naturgas til brug i transport.

Ifølge Pickens burde USA drage fordel af en såkaldt ‘vindkorridor’, der strækker sig fra den canadiske grænse til West Texas. Herfra ville vindmøller kunne levere 20 pct. eller mere af landets energibehov. Og private investeringer kunne finansiere visionen.

Pickens selskab Mesa Power annoncerede selv for nylig en investering på 2 mia. dollar som første skridt i en plan om bygningen af verdens største vindfarm i Pampa, Texas, og dermed har han allerede vist sin interesse for vindenergi.

Læs resten på borsen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar